Παρακαλώ περιμένετε

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ & ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ & ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Tips για οικονομικο γαμο; Μπορεί μέχρι πριν δύο, τρία χρόνια ο γάμος να σου φαινόταν σαν μακρινό όνειρο, ίσως και άπιαστο, η μέρα όμως αυτή ήρθε. Και μέσα στη χαρά και την αναζήτηση του τέλειου νυφικού, έρχεται και το άγχος των εξόδων. Πόσο θα κοστίσει ο γάμος; Τι πρέπει να «κόψω» από τα καθημερινά μου έξοδα για να βάλω χρήματα στην άκρη και άλλα πολλά.

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ - 6 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΑΣ

Ο γάμος είναι ένα από τα πιο ευχάριστα πράγματα που μπορούν να συμβούν στη ζωή σου και για αυτό μην αγχώνεσαι. Δες τι μπορείτε να κάνετε μαζί με τον καλό σου και όλα θα πάνε καλά.

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ ΜΗ ΒΙΑΣΤΕΙΤΕ

Ανυπομονείτε να ανέβετε τα σκαλιά της εκκλησίας; Μην βιάζεστε, γιατί σίγουρα θα σας κοστίσει παραπάνω. Αντ Αυτού δώστε χρόνο και κάντε έρευνα. Περισσότερος χρόνος για την προετοιμασία του γάμου σημαίνει ότι θα βρείτε καλύτερες τιμές και καλύτερες επιλογές. Ιδανικά, τουλάχιστον έναν χρόνο πριν το γάμο σας αρχίστε την έρευνα σας.

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

Η μέρα αυτή είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τους γάμους. Όλοι οι χώροι δεξιώσεων, κτήματα και αίθουσες είναι πιο ακριβοί λόγω ημέρας και γενικώς τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Επιλέξτε μια μέρα όπως η Παρασκευή ή για καλοκαίρι την Κυριακή. Είναι καλύτερα και κλείστε το χώρο που σας αρέσει σε πιο συμφέρουσα τιμή.

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΕΠΟΧΗ

Επιλέξτε την κατάλληλη εποχή για τον γαμο σας. Για παράδειγμα, αν θέλετε να παντρευτείτε σε νησί να ξέρετε ότι τους μήνες του καλοκαιριού Ιούλιο και Αύγουστο είναι όλα πιο ακριβά. Όμως το Μάιο και τον Ιούνιο ή κατά τα μέσα του Σεπτέμβρη ο καιρός είναι και πάλι σύμμαχός σας, όπως και οι τιμές. Επιπλέον, είναι πιο εύκολο για τους καλεσμένους σας να βρουν ξενοδοχεία και γενικότερα να έρθουν στο νησί. Αυτό όμως δεν ισχύει μόνο για τα νησιά αλλά και για την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και όλες τις άλλες περιοχές.

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ

Εάν μια φίλη σας έχει πολύ καλές ιδέες διακόσμησης, ζητήστε της να σας βοηθήσει με τον στολισμός ή τις μπομπονιέρες γάμου. Γενικότερα τα χειροποίητα είδη είναι τάση στους γάμους και στις βαφτίσεις και μπορείς να εκμεταλλευτείς φίλους και γνωστούς. Α, και φυσικά και οι φίλοι dj είναι ευπρόσδεκτοι.

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟTIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΜΠΟΥΦΕ

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ

Μια άλλη νέα τάση για γάμους είναι το finger food ή ο μπουφές. Αποφύγετε, οποτε το σερβιριστό φαγητό σε κάθε καλεσμένο ξεχωριστά και δημιουργήστε έναν πιο οικονομικό και μικρό κατάλογο φαγητών, αλλά κατάλληλο για όλους.

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ

Μπορεί να ακούγεται σκληρό, αλλά δεν χρειάζεται να προσκαλέσετε άτομα που έχουν να σας δουν από την πέμπτη δημοτικού. Οι γονείς σου θέλουν οπωσδήποτε να καλέσουν όσους θείους και θείες είναι ζωντανοί, αλλά πρέπει να τους εξηγήσεις ότι αυτός ο γάμος είναι η δεξίωση σου. Αρκείστε με καλούς φίλους και στενούς συγγενείς και απολαύστε το μέχρι τέλους.

TIPS ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΓΑΜΟ

Αν έχετε περιορισμένο budget τότε ακολουθήστε χωρίς δεύτερη σκέψη τα παραπάνω tips για οικονομικο γαμο.

Επιμέλεια: Λορίνα Γ.