Παρακαλώ περιμένετε

Μπομπονιέρες γάμου - Ιδέες & όλα όσα πρέπει να μάθετε!

Μπομπονιέρες γάμου - Ιδέες & όλα όσα πρέπει να μάθετε!

Μπομπονιέρες γάμου ή κουφέτα όπως και να τα αποκαλείται έχουν το ίδιο νόημα. Για να καταλάβουμε το την έγνοια τους πρέπει να ανατρέξουμε στην ιστορία και στην παράδοση. Ας δούμε λοιπόν τι συμβολισμό έχουν και γιατί τις προσφέρουμε ως κέρασμα σε γάμους και βαφτίσια.

Η παράδοση ανα τους αιώνες για τις μπομπονιέρες γάμου!

Αιώνες πριν, οι μπομπονιέρες γάμου, δίνονταν αρχικά για τον εορτασμό μιας ιδιαίτερης περίστασης όπως γάμο, βάπτιση, μεγάλα κοινωνικά γεγονότα κλπ. Παραδοσιακά αυτά τα γαμήλια δώρα ήταν φτιαγμένα από χρυσό, ασήμι, κρύσταλλο ή πορσελάνη και περιελάμβαναν πέντε αμύγδαλα. Αυτά τα πέντε αμύγδαλα συμβόλιζαν την υγεία, τον πλούτο, την ευτυχία, τη μεγάλη διάρκεια ζωής. Επίσης τη γονιμότητα αλλά και τους πέντε πρώτους αριθμούς που δεν μπορούν να διαιρεθούν. Έτσι συμβολιζόταν η μόνιμη ένωση της νύφης και του γαμπρού. Οι μπομπονιέρες γάμου ήταν τότε κι ένας τρόπος για να δείξει την ευημερία της η εκάστοτε οικογένεια. Πριν από αιώνες η παράδοση της μπομπονιέρας ήταν μια συνήθεια που μόνο οι πλούσιοι αριστοκράτες μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Θες τους καλύτερους επαγγελματίες στην καλύτερη τιμή για τον γάμο σου; Στο The Wedding Experts υπάρχουν πάνω από 2200 επαγγελματίες σε 40 κατηγορίες! Σύμπληρωσε τη φόρμα και πάρε άμεσα προσφορές στα μέτρα σου σε ότι σε ενδιαφέρει. Εντελώς δωρεάν!

Τα σύγχρονα χρόνια τις μπομπονιέρες γάμου!

Σήμερα σε κάθε γωνιά του κόσμου, οι μπομπονιέρες γάμου είναι προσιτές για κάθε ζευγάρι. Το budget για τις μπομπονιέρες είναι τόσο ξεχωριστό όσο ο ίδιος ο γάμος ή η βάπτιση. Κάθε ζευγάρι επιλέγει με προσοχή και ανάλογα με την προσωπική του αισθητική τις μπομπονιέρες που θα μοιράσει. Οι καλεσμένοι δίνουν κι αυτοί με τη σειρά τους τη δέουσα προσοχή σ αυτό το ενθύμιο που τους δίνεται και που πολλές φορές φυλάσσεται για χρόνια.

Τελευταία, τα ζευγάρια τείνουν να ξεφεύγουν από την παραδοσιακή μπομπονιέρα και να προσεγγίζουν με πιο φρέσκια ματιά το υφος, το είδος και την μορφή που θα μπορούσε να έχει η μπομπονιέρα τους.

Από ένα μικρό γυάλινο βάζο γεμάτο μέλι, μαρμελάδα, κόκκους καφέ, chutney ή ακόμα και ελιές, με ένα όμορφο κάλυμμα από ύφασμα και personalized ετικέτα. Μέχρι και ένα μικρό διακοσμητικό κουτί από χαρτόνι με κορδέλα που μπορεί να γεμίσει με φουντουκια ή μπισκότα, όλες οι επιλογές που έχετε είναι ξεχωριστές. Τέλος μπορούν να αναδείξουν τις προσωπικότητες του γαμπρού και της νύφης αλλά και το υφος του γάμου ή της βάπτισης. Αν πάλι δεν προτιμάτε τις παραπάνω ιδέες για μπομπονιέρες γάμου. Εναλλακτικές λύσεις θα μπορούσαν να είναι τα κεριά, τα μίνι κεραμικά δοχεία, οι προσωπικές κούπες ή τα γυαλιά, τα μικροσκοπικά αρκουδάκια ή τα διακοσμητικά πώματα φιαλών.

Πουγκί και Ελία.

Μπομπονιέρες γάμου

Πρωτότυπες δημιουργίες με πουγκιά.

Μπομπονιέρες γάμου Μπομπονιέρες γάμου

Κουτάκια vintage σε παστέλ αποχρώσεις.

Μπομπονιέρες γάμου

Θες τους καλύτερους επαγγελματίες στην καλύτερη τιμή για τον γάμο σου; Στο The Wedding Experts υπάρχουν πάνω από 2200 επαγγελματίες σε 40 κατηγορίες! Σύμπληρωσε τη φόρμα και πάρε άμεσα προσφορές στα μέτρα σου σε ότι σε ενδιαφέρει. Εντελώς δωρεάν!

Μπομπονιέρες γάμου με σχέδιο ναυτικού ταχυδρομικού πακετού.

Μπομπονιέρες γάμου

Γύαλινο βαζάκι με floral διάθεση.

Μπομπονιέρες γάμου

Το Τhe wedding experts συγκέντρωσε πραγματικά μοναδικές μπομπονιέρες, από εξαιρετικούς συνεργάτες μας και σας παρουσιαζει τον τρόπο για να μείνει η ανάμνηση αυτή ανεξίτηλη. Ώστε να θυμίζει σε όλους τους καλεσμένους σας για πολλά χρόνια τις όμορφες στιγμές που βίωσαν. Ελπίζουμε οι ιδέες μας να σας εμπνεύσουν να δημιουργήσετε τη μπομπονιέρα των ονείρων σας. Εκείνη που θα αντικατοπτρίζει το στυλ, το θέμα και το ύφος του γάμου σας αλλά και τις δικές μπομπονιέρες γάμου.

Επιμέλεια: Κατερίνα Κεχαγιά