Παρακαλώ περιμένετε

Γάμος σε παραλία & όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να είναι όλα στην πένα!

Γάμος σε παραλία & όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να είναι όλα στην πένα!

Γάμος σε παραλία; Νομίζω πως οι περισσότερες από εμάς που σκοπεύπουν παντρευντούν σε κάποια παραλία. Το σκέφτονται επειδή μοιάζει μια δροσερή, χαλαρή υπόθεση. Στην πραγματικότητα όμως, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει κανείς να σκεφτεί. Πριν να ξεκινήσει να οργανώνει ένα γάμο στη μαλακή άμμο με θέα τη θάλασσα.

1.Ανοικτός ή κλειστός γάμος σε παραλία

Οι περισσότερες παραλίες στην Ελλάδα είναι ανοιχτές στο κοινό. Αν όμως θέλετε ιδιωτικότητα για τον τέλειο γάμο σε παραλιά, καλό θα ήταν να βρείτε ένα ιδιωτικό ακίνητο σε μια απομονωμένη παραλία. Αλλά σας προειδοποιούμε: Προετοιμαστείτε για πολύ ψάξιμο και πολλή απόρριψη.

γάμος σε παραλία

2.Μυστήριο και δεξίωση εξ’ολοκλήρου στην παραλία ή σε άλλο χώρο το καθένα

Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά μεταξύ μιας τελετής στην παραλία με μια υποδοχή που θα ακολουθήσει σε έναν πιο παραδοσιακό χώρο (αίθουσα, εστιατόριο, κλπ.) και απλά μιας τελετής σε πολύ κλειστο κύκλο. Γενικά, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να γίνει ο γάμος σε παραλία και στη συνέχεια να κάνετε το πάρτι σας κάπου πιο οργανωμένα.

γάμος σε παραλία

3.Άδειες

Η ερώτηση που σας έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι "Χρειάζομαι άδεια για μπορέσει να γίνει ο γάμος σε παραλία;" Συμβουλευτείτε την τοπική αυτοδιοίηκηση για να δείτε τι κανονισμούς έχουν σχετικά με εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Επίσης αν σκοπεύετε να κάνετε κάτι επικίνδυνο όπως να χρησιμοποιήσετε πυροτεχνήματα ή ν΄ αναψετε φωτιά, απαιτείται να υποβάλετε αίτηση για άδεια.

γάμος σε παραλία

4. Προσβασιμότητα

Σίγουρα, μπορεί να είναι υπέροχο να παντρευτείτε με τα δάχτυλα των ποδιών σας στην άμμο. Μπορεί όμως η γιαγιά σας με την αναπηρική πολυθρόνα να φτάσει στην τελετή να σας δει να βάζετε τα δάχτυλα στην άμμο; Όπως και σε κάθε άλλο υπαίθριο χώρο τελετής, ο γάμος σε παραλία μπορεί να δυσκολέψει την προσβασιμότητα. Εξετάστε λοιπόν τη λίστα των καλεσμένων σας και μάθετε εάν θα χρειαστεί να γίνουν επιπλέον κατασκευές, ώστε να αποφύγετε τις γκρίνιες.

γάμος σε παραλία

5.Ενίχυση

Λίγο το αεράκι, λίγο το κύμα που σκάει. Άραγε οι καλεσμένοι θα μπορούν ν ακούσουν τα λόγια του παπά και τα δικά σας ή θα χρειαστείτε ηχητικό εξοπλισμό που χρειάζεται σε συναυλία στο ΟΑΚΑ? Μελετήστε το για να μην χρειαστεί να ξελαρρυγιαστεί ο παπάς.

γάμος σε παραλία

6. Τέντες και καιρός

Βεβαιωθείτε ότι στον χρόνο εκκίνησης της τελετής σας δεν θα κατακλυστεί η τοποθεσία από θάλασσα. Και μια που μιλάμε για νερό. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την πιθανότητα της βροχής στην περιοχή σας τη μέρα εκείνη!

γάμος σε παραλία

7.Υψηλή ή χαμηλή περίοδος

Υπάρχει μεγαλη διαφορά να κάνετε το γάμο σας την υψηλή τουριστική περίοδο του Αυγούστου σε σχέση με τη λιγότερο υψηλή του Μαρτίου ή του Ιουνίου για παράδειγμα. Τον Αύγουστο θα έρθετε αντιμέτωποι με ασφυκτικά γεμάτες παραλίες, ακριβότερο. Ή / και δύσκολο να εξασφαλίσετε διαμονή για τους καλεσμένους σας. Από την άλλη το μειονέκτημα της χαμηλής περιόδου είναι συνήθως η κακοκαιρία.

γάμος σε παραλία

Όμως στα θετικά είναι περισσότερη ιδιωτικότητα, φθηνότερα καταλύματα και οι χώροι. Πιο ευέλικτοι σε μυστήρια που γίνονται Σαββατοκύριακο( κάτι που κανονικά δε θα έκαναν τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο)

γάμος σε παραλία

Ρωτώντας κάποιες που έκαναν γάμο σε παραλία, αν θα το ξαναέκαναν είπαν ομόφωνα ένα μεγάλο «ΝΑΙ» παρά τις όποιες δυσκολίες είχαν! Όλες όμως συμφώνησαν στό εξής: Ότι σίγουρα θα έπαιρναν wedding planner για τον συντονισμό και την οργάνωση!

γάμος σε παραλία

Επιμέλεια: Κεχαγία Κατερίνα