Παρακαλώ περιμένετε

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ - 10 ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ - 10 ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Ελληνικα τραγουδια γαμου για τον πρώτο χορό; Ο γάμος αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού. Είναι ένας σημαντικός κοινωνικός και πολιτισμικός θεσμός που γιορτάζεται με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό. Κατά τη διάρκεια του γάμου, ο πρώτος χορός αποτελεί ένα σημαντικό και συναισθηματικό μέρος της τελετής, καθώς το ζευγάρι χορεύει για πρώτη φορά μαζί ως σύζυγοι.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ - 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΧΟΡΟ

Στην ελληνική παράδοση, ο πρώτος χορός του γάμου έχει ιδιαίτερη σημασία. Είναι η στιγμή που το ζευγάρι ενώνεται επίσημα μπροστά στους καλεσμένους του και η μουσική που επιλέγεται για αυτήν τη στιγμή πρέπει να είναι κάτι που αντικατοπτρίζει τα συναισθήματα και την προσωπικότητα του ζευγαριού.

Τα διαχρονικά ελληνικά τραγούδια έχουν κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στις επιλογές για τον πρώτο χορό του γάμου. Αυτά τα τραγούδια είναι γνωστά για τους στίχους τους που αναφέρονται στην αγάπη, την πίστη και την αφοσίωση, και εκφράζουν την ρομαντική πλευρά της ελληνικής κουλτούρας. Από τα παλαιότερα λαϊκά τραγούδια μέχρι τις μοντέρνες ελληνικές μπαλάντες, υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για να δημιουργήσετε τον τέλειο πρώτο χορό για τον γάμο σας.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ - ΦΙΛΑ ΜΕ

Ένα από τα διαχρονικά ελληνικά τραγούδια που συχνά επιλέγεται για τον πρώτο χορό του γάμου είναι το "Φίλα με" από τον Σταμάτη Κραουνάκη. Αυτό το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1994 και έκτοτε έχει γίνει ένας από τους αγαπημένους ύμνους των ερωτευμένων.

Σταμάτης Κραουνάκης - Φίλα με

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ

ΤΑΝΓΚΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Το τραγούδι "Μια στιγμή για πάντα" κυκλοφόρησε το 1997 και αποτελεί έναν από τους μεγάλους επιτυχημένους ύμνους της ελληνικής μουσικής. Η μελωδία του είναι ρομαντική και συναισθηματική, ενώ οι στίχοι του μιλούν για την αγάπη που διαρκεί για πάντα και για την αξία της στιγμής που μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας.

Μια στιγμή για πάντα – Το τανγκό των Χριστουγέννων – Γιώργος Νταλάρας\

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ

ΘΑ Σ' ΑΓΑΠΩ

Το "Θα σ'αγαπώ" είναι ένα ρομαντικό και συναισθηματικό τραγούδι που κυκλοφόρησε το 1994. Οι στίχοι του μιλούν για τον απόλυτο έρωτα και την αφοσίωση προς τον σύντροφο μας. Η ερμηνεία της Δήμητρας Γαλάνη δίνει ένταση και συναίσθημα σε κάθε λέξη, καθιστώντας το τραγούδι ακόμα πιο συγκινητικό.

Θα σ'αγαπώ - Δήμητρα Γαλάνη

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ

ΟΤΑΝ ΕΧΩ ΕΣΕΝΑ - Δ. ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ

Το τραγούδι "Όταν έχω εσένα" κυκλοφόρησε το 2003 και έχει αγαπηθεί από πολλούς λάτρεις της ελληνικής μουσικής. Οι στίχοι του μιλούν για την ευτυχία και την πληρότητα που φέρνει η παρουσία του αγαπημένου προσώπου στη ζωή μας. Η ζεστή ερμηνεία του Δημήτρη Μητροπάνου και η μελωδία του τραγουδιού δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ρομαντικής αγάπης και συναισθηματικής σύνδεσης.

Δημήτρης Μητροπάνος – Όταν έχω εσένα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ - ΕΜΕΙΝΑ ΕΔΩ

Το τραγούδι "Έμεινα εδώ" κυκλοφόρησε το 1994 και έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ερωτικούς ύμνους. Οι στίχοι του μιλούν για τον αποχωρισμό και την επιθυμία να μείνουμε κοντά στον αγαπημένο μας προσώπο. Η συναισθηματική ερμηνεία του Στέλιου Ρόκκου και η μελωδία του τραγουδιού δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μελαγχολίας και αγάπης.

Στέλιος Ρόκκος - Έμεινα εδώ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ

ΜΟΝΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

Το τραγούδι "Μόνο μαζί σου" κυκλοφόρησε το 2011 και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ερωτικούς ύμνους. Οι στίχοι του αναφέρονται στην αγάπη και την αφοσίωση προς τον αγαπημένο μας άνθρωπο, ενώ η μελωδία του τραγουδιού είναι ρομαντική και συναισθηματική. Η ερμηνεία του Ηλία Βρεττού προσδίδει ακόμα περισσότερη ένταση και συναίσθημα στο τραγούδι.

Ηλίας Βρεττός - Μόνο μαζί σου

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ

ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ "ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑΜΑΤΑΩ"

Το τραγούδι "Το χρόνο σταματάω" κυκλοφόρησε το 2002 και αποτέλεσε μεγάλη επιτυχία για τον Σάκη Ρουβά. Οι στίχοι του μιλούν για την έντονη αγάπη και την επιθυμία να σταματήσει ο χρόνος όταν είμαστε μαζί με τον αγαπημένο μας άνθρωπο. Η χαρακτηριστική φωνή του Σάκη Ρουβά και η ζωντανή μελωδία του τραγουδιού δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ρομαντισμού και ενθουσιασμού.

Σάκης Ρουβάς - Το χρόνο σταματάω

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ

ΟΤΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΟΥΝ

Ένα ακόμα όμορφο και αξέχαστο ελληνικό τραγούδι για τον πρώτο χορό του γάμου είναι το "Ότι ονειρευόμουν" από τη Δέσποινα Βανδή. Το τραγούδι κυκλοφόρησε το 1998 και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ελληνικούς ερωτικούς ύμνους. Οι στίχοι του μιλούν για την αγάπη και την επιθυμία να ζήσουμε το όνειρο μας μαζί με τον αγαπημένο μας άνθρωπο. Η μελωδία του τραγουδιού είναι ρομαντική και συναισθηματική, ενώ η Δέσποινα Βανδή με την ερμηνεία της δίνει ζωή στα συναισθήματα του τραγουδιού.

Δ. Βανδή - Ότι ονειρευόμουν

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ

ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

Ένα ακόμα ρομαντικό ελληνικό τραγούδι που μπορεί να είναι κατάλληλο για τον πρώτο χορό του γάμου είναι το "Είμαι δικός σου" από τον Στέλιο Ρόκκο. Κυκλοφόρησε το 1996 και έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Οι στίχοι του μιλούν για την αφοσίωση και την επιθυμία να ανήκουμε αποκλειστικά στον αγαπημένο μας άνθρωπο. Η μελωδία του τραγουδιού είναι ρομαντική και συναισθηματική, ενώ η ερμηνεία του Στέλιου Ρόκκου προσδίδει ένταση και πάθος στο τραγούδι.

Στέλιος Ρόκκος – Είμαι δικός σου

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ

ΓΙ΄ΑΥΤΟ Σ΄ΑΓΑΠΩ

Το τραγούδι "Γι' αυτό σ' αγαπώ" κυκλοφόρησε το 2001 και έγινε μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές ερωτικές μπαλάντες. Οι στίχοι του μιλούν για το πώς η αγάπη μπορεί να μας αλλάξει και να μας κάνει να αισθανόμαστε πλήρεις και ευτυχισμένοι. Η μελωδία του τραγουδιού είναι ρομαντική και συναισθηματική, ενώ η ερμηνεία του Γιώργου Γιαννιά προσδίδει βαθύτερη σημασία και συναίσθημα στους στίχους.

Γιώργος Γιαννιάς - Γι' Αυτό Σ' Αγαπώ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΑΜΟΥ

Αυτά τα δέκα είναι από το όμορφα ρομαντικά και κυρίως διαχρονικά ελληνικα τραγουδια γαμου.

Επιμέλεια: Γ. Λορίνα