Παρακαλώ περιμένετε

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΒΡΑΔΙΑΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ; Δεν είναι ανάγκη να αποχωριστείς τα υπέροχα παπούτσια που μόλις πήρες και να φορέσεις φλατ στη μέση της βραδιάς. Για να προετοιμάσεις τα πέλματα σου για ώρες πάνω σε τακούνια, προετοιμάσου σωστά. Ακολούθησε αυτές τις επαγγελματικές συμβουλές καθώς θα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ημέρα του γάμου και θα μπορέσεις να περπατήσεις άνετα πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες σου.το τέλος της βραδιάς.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ TIPS

Τα ψηλοτάκουνα που δεν εφαρμόζουν σωστά προκαλούν πόνο στα πόδια, χωρίς εξαιρέσεις. Για να βρεις το παπούτσι με την καλύτερη δυνατή εφαρμογή. Άρχισε τις δοκιμές στο τέλος της ημέρας, όταν τα πόδια θα είναι πιο πρησμένα. Δοκίμασε το τυπικό σου νούμερο καθώς κι ένα μέγεθος πάνω κι ένα κάτω. Μέχρι να βρεις την καλύτερη επιλογή. Τέλος, κάνε μια βόλτα, μέσα στο κατάστημα. Αν είναι δυνατόν και πάνω σε χαλί και σε σκληρή επιφάνεια, για να βρεις εκείνα που σε κάνουν να αισθάνεσαι παντού καλά.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΑΜΩΜΕΝΕΣ

Είσαι μικροκαμωμένη; Δεν έχει σημασία πόσο δελεαστικά είναι, αποφύγετε τα πολύ ψηλά τακούνια, προειδοποιεί ο Victor Chu. Ο πρώην σχεδιαστής υποδημάτων που διδάσκει τώρα μαθήματα σχετικά με το περπάτημα σε ψηλά παπούτσια και έχει το παρατσούκλι "Stilleto Whisperer". «Διαλέξτε μετρίου ύψους τακούνια. Γιατί τα 12ποντα είναι σχεδιασμένα για γυναίκες πάνω από 1.58 που φορούν μέγεθος 37 ή μεγαλύτερο» εξηγεί.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ

«Τα πόδια μας είναι ευφυή αρχιτεκτονικά θαύματα. Που υποστηρίζουν κυριολεκτικά ολόκληρο το σώμα μας», λέει η ποδίατρος Suzanne Levine. Προσθέτοντας ότι κάθε πόδι αποτελείται από 26 οστά, 56 αρθρώσεις. Οι 38 μύες που απορροφούν περισσότερο από δύο φορές το σωματικό μας βάρος με κάθε διασκελισμό. «Το να προσθέσουμε τακούνια σημαίνει ότι θα πρέπει να ισορροπήσουμε και να ασκήσουμε πολλή πίεση σε μικρότερη επιφάνεια». Για να μετριάσουμε το βάρος, που δημιουργούν συστήνει παπούτσια με μια φαρδύτερο τακούνι ή με πλατφόρμα στο μπροστινό μέρος.

TIPS ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙΣ ΤΑ ΤΑΚΟΥΝΙΑ

Θα υπάρξουν πολλές καινούργιες εμπειρίες για να ζήσεις την ημέρα του γάμου σου, αλλά δεν θέλεις τα παπούτσια σου να είναι μια απ’ αυτές. Για να τα αισθάνεσαι σαν δικά σου, φόρεσέ τα για κάποιο χρονικό διάστημα. Συστήνει ο κριτής του Αμερικανικού Next Top Model. Ο προπονητής πασαρέλας «Μις» J Alexander. «Με τα χέρια, λυγίστε τα μπρος – πίσω για να μαλακώσουν και ειδικά κατά μήκος του κουτουπιέ,» λέει ο J Alexander. «Στη συνέχεια, τα φοράμε και περπατάμε αρκετές φορές και για αρκετή ώρα ακόμη κι έξω απ’ το σπίτι».

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ

ΠΑΤΑ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΦΤΕΡΝΑ

Θα μπορούσε να είναι εύκολο το να περπατάμε βάζοντας το ένα πόδι μπροστά από το άλλο. Κάποια όμως ακόμη έμπειρη συμβουλή μπορεί να σε βοηθήσει να περπατήσεις ευκολότερα σε ψηλά τακούνια. «Πατώντας και στην φτέρνα και στα νύχια είναι η ασφαλέστερη προσέγγιση. Που μοιάζει περισσότερο με τον φυσιολογικό βηματισμό», λέει η Levine. «Ιδανικά, τα δάχτυλα των ποδιών πρέπει να είναι σε επίπεδη θέση. Να είναι παράλληλα μεταξύ τους και η φτέρνα πρέπει να ευθυγραμμίζεται ακριβώς με πίσω μέρος του ποδιού». Για την αποφυγή ταλαντώσεων, κυρίως στην πίστα. Η χορογράφος της Beyonce, Dana Foglia συστήνει να βρούμε το κέντρο βάρους μας. «Για να ενισχύσουμε την ισορροπία, τονίζω τη σημασία της χρήσης του κέντρου βάρους. Την τοποθέτησή του στις μύτες των ποδιών, ενώ φοράτε τακούνια» εξηγεί.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ

ΚΡΑΤΑ ΣΩΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ

Η καλή στάση του σώματος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις φορεμένα τα ψηλά τακούνια. Ο μεγαλύτερος πόνος δημιουργείται στο μπροστινό πέλμα των ποδιών. Επειδή το τακούνι του παπουτσιού αναγκάζει το πάνω μέρος του σώματος να αναδιανείμει το βάρος του προς τα εμπρός. «Για να ανακουφίσετε αυτόν τον πόνο, γυμνάστε τους κοιλιακούς σας. Σταθείτε ίσια, κρατήστε τους ώμους προς τα πίσω, και κοιτάτε μπροστά σας όταν περπατάτε» λέει ο Chu.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ ΟΤΑΝ ΧΟΡΕΥΕΙΣ

Ανησυχείς ακόμη για τον χορό πάνω σε ψηλά τακούνια; Δουλέψτε το. «Η συμβουλή μου είναι να κάνετε πρακτική στο σπίτι. Με χαμηλότερα τακούνια σε μια σκληρή επιφάνεια,» λέει ο J Alexander. «Μην ασκήστε στο χαλί. Είναι μια διαφορετική αίσθηση. Στη συνέχεια, συνεχίστε να εξασκείστε πάνω σε ψηλότερα τακούνια. Για να μάθετε πώς γίνεται το στριφογύρισμα σε ψηλά τακούνια. Πάρτε ένα μάθημα χορού με τον αρραβωνιαστικό σας για να τελειοποιήσετε τις κινήσεις σας.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ

ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Τώρα που τελείωσαν οι εργασίες προετοιμασίας, βάλε τα ψηλοτάκουνα σου και χαλαρώστε. «Περπατήστε αργά στο διάδρομο», λέει ο Levine. "Με μεγάλα βήματα μπορείς να χάσεις το κέντρο βάρους σου. Αν πατήσεις την ουρά του νυφικού σου ή μια χάντρα, για να διατηρήσεις το κέντρο βάρους σου, η εμπλοκή των κοιλιακών σου είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στην πτώση."

ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ

Αυτές είναι οι συμβουλές των ειδικών για το ΠΩΣ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙΣ ΨΗΛΟΤΑΚΟΥΝΑ.