Παρακαλώ περιμένετε

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΥΦΕΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΠΟΥΚΕΤΟ.

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΥΦΕΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΠΟΥΚΕΤΟ.

Νυφικη ανθοδεσμη; Ένα όμορφο μπουκέτο είναι σαν το κεράσι πάνω στην τούρτα του γάμου σας! Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ γιατί οι νύφες κουβαλούν κάτι τέτοιο; Είμαστε εδώ για να σας πούμε την ιστορία μιας από τις αγαπημένες μας παραδόσεις του γάμου, της ανθοδέσμης της νύφης!

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ.

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

Κάθε γυναίκα λατρεύει τα λουλούδια, όχι μόνο για να τα λάβει ως δώρο, για να διακοσμήσει το σπίτι της ή να τα φορέσει, αλλά ακόμα περισσότερο, ως ανθοδέσμη για να μεταφέρει και να κολακεύει το νυφικό της σε μια από τις πιο αξέχαστες μέρες της ζωής της. Η νυφική ανθοδέσμη είναι ένα ουσιαστικό μέρος του ντυσίματος μιας μοντέρνας νύφης, είτε πρόκειται για μια πολυτελή, πλούσια δεξίωση γάμου είτε για έναν απλό γάμο στον κήπο στο σπίτι της οικογένειας. Είναι αλήθεια ότι τα λουλούδια προσθέτουν οπτική ομορφιά και μια πινελιά ρομαντισμού σε έναν γάμο. Αλλά υπάρχουν βαθύτεροι λόγοι για την παρουσία τους.

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΩΜΗΣ.

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

Μια νύφη που κουβαλάει λουλούδια έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Στην Αρχαία Ρώμη, οι νύφες κουβαλούσαν ή φορούσαν γιρλάντες λουλουδιών, πιστεύοντας ότι τα λουλούδια σημαίνουν νέα ξεκινήματα, πίστη και ελπίδα γονιμότητας. Στο Μεσαίωνα, τα βότανα και τα μπαχαρικά με έντονη μυρωδιά πίστευαν ότι διώχνουν και διώχνουν τα κακά πνεύματα, την κακή τύχη, την κακή υγεία και βοηθούν στην κάλυψη της μυρωδιάς της μυρωδιάς του σώματος. Συχνά αποτελούμενος από βότανα, όχι από λουλούδια, ο άνηθος ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής. Αφού, καθώς ήταν το βότανο της λαγνείας, η κατανάλωσή του από τη νύφη και τον γαμπρό κατά τη διάρκεια της δεξίωσης θεωρήθηκε ότι αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία.

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΣΤΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑΝΗ ΕΠΟΧΗ.

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

Ήταν κατά τη βικτωριανή εποχή που τα λουλούδια έγιναν μέρος της γαμήλιας ανθοδέσμης και αυτό συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η μοντέρνα εκδοχή της νυφικής ανθοδέσμης έγινε δημοφιλής από τη Βασίλισσα Βικτώρια, η οποία, όταν παντρεύτηκε τον Πρίγκιπα Αλβέρτο, κουβαλούσε ένα μικροσκοπικό στρογγυλό συμπλέκτη λουλουδιών σε μια θήκη από φιλιγκράν γεμάτη με βρύα και άνθη πορτοκαλιάς. Στη βικτωριανή εποχή, οι εραστές συχνά έστελναν διαφορετικά λουλούδια ως τρόπο έκφρασης της αγάπης τους. Κάθε λουλούδι είχε διαφορετικό νόημα και η ανταλλαγή τους σύντομα έγινε δημοφιλής και συνδέθηκε με τη ρομαντική αγάπη. Τα λουλούδια έγιναν μέρος των γαμήλιων τελετών εξαιτίας αυτής της ρομαντικής σχέσης. Οι νύφες επέλεγαν προσεκτικά τα λουλούδια για τα συναισθήματα που αντιπροσώπευαν. Τα λουλούδια που κουβαλούσε, έγιναν «λουλούδια της» για το υπόλοιπο της ζωής της.

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ.

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

Ωστόσο, στη σύγχρονη μοντέρνα εποχή, όσο γοητευτικά κι αν φαινόταν, οι παλιές παραδόσεις έχουν σχεδόν ξεχαστεί, με τις νύφες να επιλέγουν πλέον λουλούδια για την ομορφιά των χρωμάτων, του αρώματος και του σχήματός τους.

ΝΥΦΙΚΗ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ

Η ανθοδέσμη είναι το απόλυτο αξεσουάρ της νύφης και προσθέτει πολύ στη συνολική εμφάνιση της ημέρας. Η επιλογή λουλουδιών της νύφης είναι ένας τρόπος για να εκφράσει το προσωπικό της στυλ, γούστο και προσωπικότητα. Και ένα απαραίτητο συμπλήρωμα στο νυφικό της είναι η δική της νυφικη ανθοδεσμη.

Επιμέλεια: Γ. Λορίνα