Παρακαλώ περιμένετε

Ντύσιμο του γαμπρού – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις γι' αυτό

Ντύσιμο του γαμπρού – Όλα όσα πρέπει να ξέρεις γι' αυτό

Όπως είπαμε στο προηγούμενο άρθρο μας πρωταγωνιστής της βραδιάς, εκτός από τη νύφη, είναι και ο γαμπρός καθώς και το ντύσιμο του γαμπρού. Ένα καλό κοστούμι με άψογη εφαρμογή, καλογυαλισμένα παπούτσια και κομψά αξεσουάρ, είναι όλα όσα χρειάζονται για την ιδανική εμφάνιση ενός άκρως γοητευτικού και εντυπωσιακού γαμπρού.

Θα δούμε τι να προσέξετε για το ιδανικό ντύσιμο του γαμπρού.

Το στυλ, τα αξεσουάρ και τα χρώματα που θα φορέσετε.

Ιδανικό στυλ

Ο κάθε γαμπρός έχει τον χαρακτήρα του και το στυλ του. Κλασικό ή μοντέρνο επιλέξτε αυτό που σας εκφράζει. Επιλέξτε ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που σας εκφράζουν και που νοιώθετε άνετα με αυτά. Προσοχή όμως μην ξεχνάτε πως είστε ο γαμπρός και δεν μπορείτε να πάτε με την φόρμα σας στην εκκλησία.

Κοστούμι

Το κοστούμι αποτελεί το ιδανικό ντύσιμο του γαμπρού από δυο κομμάτια: το σακάκι και το παντελόνι. Το πρώτο μπορεί να είναι μονόπετο ή σταυρωτό με ένα, δυο ή τρία κουμπιά και φυσικά, όχι πολύ φαρδύ ή στενό, για να εφαρμόζει άνετα στο λαιμό, στους ώμους και στα μανίκια. Το παντελόνι, στο ίδιο χρώμα και ύφασμα με το σακάκι, δε θα πρέπει να είναι πολύ στενό ή χαλαρό στη μέση και τους μηρούς, ενώ το τελείωμα του πρέπει να σχηματίζει μια ελαφριά τσάκιση, που να καλύπτει το 1/3 του μπροστινού μέρους του παπουτσιού. Προσοχή να είναι από καλό ύφασμα για να «πέφτει» καλά στο σώμα σας.

Λουλούδι στο πέτο

Με μια λέξη, μπουτονιέρα. Εφαρμόστε στην τσέπη του σακακιού σας ένα λουλούδι, όμοιο με της νυφικής ανθοδέσμης και δείξτε στους καλεσμένους σας, πόσο ταιριάζετε με την αγαπημένη σας. Αν το λουλούδι σάς φαίνεται υπερβολικό και θεωρείτε ότι δεν ταιριάζει στο δικό σας στυλ, τότε βάλτε ένα μαντίλι σε χρώμα και ύφασμα όμοιο με της γραβάτας.

Ντύσιμο του γαμπρού

Μανικετόκουμπα

Επειδή το κόσμημα ενός γαμπρού είναι το ρολόι και τα μανικετόκουμπά του, φροντίστε το πουκάμισο που θα επιλέξετε το ιδανικό ντύσιμο του γαμπρού γι’ αυτήν την ημέρα να φοριέται με μανικετόκουμπα. Προτιμήστε ένα ζευγάρι από μέταλλο – ασήμι ή πλατίνα που θα έχει χαραγμένα τα αρχικά σας πάνω του ή ακόμη και ένα ζευγάρι όπου το χρώμα της πέτρας είναι στην ίδια απόχρωση με τη γραβάτα ή το μαντήλι. Στην περίπτωση όμως, που θελήσετε να φορέσετε το χρυσό σας ρολόι, θυμηθείτε τότε πως και τα μανικετόκουμπα θα πρέπει να είναι χρυσά. Οι κλασικοί γαμπροί προτιμούν απλά σχέδια, σε τετράγωνο, στρόγγυλο ή οβάλ σχήμα. Οι μοντέρνοι, μέταλλα όπως χρυσό, ασήμι, λευκόχρυσο και πλατίνα που συνδυάζονται με πολύτιμες πέτρες, ενώ οι ντεμί τύποι που θέλουν να πρωτοτυπήσουν, επιλέγουν σχέδια που αφορούν κάποιο χόμπι τους. Συμπέρασμα, τα μανικετόκουμπα θα πρέπει να ταιριάζουν πρωτίστως με το ρολόι και δευτερευόντως με τη γραβάτα και το μαντήλι.

Πουκάμισο

Η επιλογή του θεωρείται κρίσιµη. Καθορίζει και καθορίζεται από το ύφος και την επισηµότητα του γάµου και συνδέει την εµφάνιση του γαµπρού µε το θέµα της τελετής. Το πουκάµισο είναι ένα προσωπικό δείγµα γραφής όσον αφορά την αισθητική και την κοµψότητα και στην αγορά του θα πρέπει να πρυτανεύσει η γνώση. Συνήθως ένα καλό πουκάµισο στο ντύσιμο του γαμπρού έχει εφαρµογή που, ως επί το πλείστον, ακολουθεί τις γραµµές του σώµατος – αλλιώς µιλάµε για πουκαµίσα.

Προσοχή, διότι ένα πουκάµισο που δεν είναι στο σωστό νούµερο ή έχει υπερβολικά µακριά µανίκια επηρεάζει και τη σωστή εφαρµογή του σακακιού. Ένα επίσηµο πουκάµισο είναι κατά παράδοση λευκό ή έστω off white. Το µεταξωτό είναι συνήθως η πιο επίσηµη επιλογή και συνδυάζεται ιδανικά µε σµόκιν ή σκούρο κοστούµι. Το βαµβακερό και το πολυέστερ, που δεν τσαλακώνει, είναι ιδανικά είτε κάτω από το σακάκι είτε αν σκοπεύετε να το παραλείψετε σε περίπτωση που ο γάµος είναι λιγότερο επίσηµος. Σε κάθε περίπτωση οι µανσέτες πρέπει να φαίνονται µόλις ένα εκατοστό από εκεί που σταµατάει το µανίκι του σακακιού.

Ντύσιμο του γαμπρού

Ρολόι

Ένας λόγος για να το φορέσετε είναι για να δείτε πόση ώρα θα αργήσει η νύφη. Ο άλλος είναι γιατί δεν μπορείτε να κάνετε ούτως ή άλλως χωρίς αυτό και ο τρίτος γιατί θα κοσμέι εντυπωσιακά τον καρπό σας. Οι ειδικοί λένε, ότι το μέταλλο του ρολογιού θα πρέπει να ταιριάζει με το μέταλλο της πόρπης της ζώνης και (εφόσον υπάρχουν) με τα μανικετόκουμπα.

Σμόκιν

Ο ορισμός της επίσημης εμφάνισης και του στυλ στο ντύσιμο του γαμπρού. Ένδυμα διαχρονικό μέσα στους αιώνες. Σακάκι μονόπετο ή σταυρωτό, παντελόνι σε φαρδιά γραμμή με κομψές πιέτες και γιλέκο με βαθύ άνοιγμα που κουμπώνει χαμηλά. Παπιγιόν από σατέν ή μετάξι, ζωνάρι από φαρδύ μεταξωτό ύφασμα που κουμπώνει πίσω. Μανικετόκουμπα και ένα φίνο ζευγάρι παπούτσια είναι η συνταγή μιας επιτυχημένης εμφάνισης ενός άντρα που επιθυμεί να ξεχωρίζει. Ενός άντρα που θα εντυπωσιάσει!

Τα παπούτσια

Δυστυχώς ή ευτυχώς ένα ζευγάρι παπούτσια σε λάθος χρώμα και ύφος μπορεί να καταστρέψει όλο το στυλ σας. Μην ξεχνάτε ότι εσάς θα δούνε περισσότερη ώρα οι καλεσμένοι σας αφού θα περιμένετε την νύφη στα σκαλιά της εκκλησίας. Ένα στυλάτο και καλογυαλισμένο ζευγάρι παπούτσια λοιπόν είναι πάντα “ατού” για έναν κομψό άντρα. Πολύ περισσότερο τώρα, που θα ντυθεί γαμπρός. Οι επιλογές είναι πολλές. Λουστρίνια, δερμάτινα, με κορδόνια ή αγκράφα, όποια και να διαλέξετε ένα είναι σίγουρο. Τα παπούτσια θα σας κρατήσουν στο ύψος σας την ημέρα αυτή. Φροντίστε, ώστε το χρώμα τους να συνδυάζεται με το κοστούμι. Αλλά και τη ζώνη και φυσικά, να είναι καθαρά και καλογυαλισμένα.

Φορέστε παπιγιόν

Στην αγορά θα βρείτε πολλά σχέδια από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε το ιδανικό που θα στολίσει το γιακά του πουκαμίσου σας. Συνήθως επιλέγεται μονόχρωμο, από σατέν ή μετάξι και πάντα σε συνδυασμό με το χρώμα της ζώνης ή το ζωνάρι.

Χρώματα

Μαύρο. Αυτό ήταν το χρώμα που επέλεγαν για το κοστούμι τους οι γαμπροί πολλά-πολλά χρόνια πριν και αυτό είναι το ασφαλές. Και πάντα σοβαρό χρώμα στο ντύσιμο του γαμπρού που επιλέγουν οι περισσότεροι σήμερα. Όμως, και στη γαμπριάτικη αμφίεση τα χρώματα έχουν πληθύνει. Έτσι, εκείνοι που θέλουν να ξεφύγουν από το κλασικό μαύρο, μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο μπλε σκούρο, το γκρι και το κρεμ. Εναλλακτικά, επιλέξτε μια εμφάνιση με χρώμα στο πουκάμισο, στη γραβάτα και στο μαντίλι που θα βάλετε στο πέτο.

Ντύσιμο του γαμπρού

Ειδικά για το καλοκαίρι έχεις πολλές επιλογές και ειδικά σε έντονα χρώματα. Ποίο χρώμα ταιριάζει όμως με ποιο; Τα χρωματιστά παντελόνια κάνουν θραύση φέτος σε όλες τις ηλικίες. Το γαλάζιο και το πράσινο είναι δύο πολύ ταιριαστά χρώματα.

Χρησιμοποίησε καφέ λεπτομέρειες για να κάνεις το σύνολο σου ακόμη πιο εντυπωσιακό. Το μπλε και το γαλάζιο μπορείς να το συνδυάσεις με αρκετά χρώματα, εξαιρετικές επιλογές το λευκό και το μπεζ. Η τελευταία πρόταση είναι και η πιο τολμηρή. Ίσως η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις, αν προτιμάς το μοντέρνο ντύσιμο. Έντονα χρώματα και όμως τόσο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους.

Ότι κι αν επιλέξετε όπως και να τα συνδυάσετε να θυμάστε πώς είναι η μέρα σας..να είστε χαλαρός και ευδιάθετος.

jbezirgiannis.gr